2018-2019 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ BAŞVURULARI

2018-2019 AKADEMİK YILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİM PROGRAMLARINA BAŞVURU SÜRECİNE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME

1. Başkent Üniversitesi lisansüstü eğitim programlarına başvuru online yapılmaktadır. Sisteme kayıt olarak başvurunuzu yapınız http://truva.baskent.edu.tr/onkayit/lisansustu/

2. Online başvuru sisteminde “kaydet” ve “devam et” butonlarına onay verildiğinde bir sonraki aşamaya geçilmektedir. Tüm aşamaların tamamlanmasının ardından, son onay vermeden başvuru geçerli sayılamaz.

3. Online başvuru sisteminde programlara başvuru için gerekli koşullara ilişkin sınav bilgileri (ALES ve dil yeterliliği gibi) ilgili kurumlardan otomatik olarak gelmektedir. Sınav bilgileri ile ilgili problem yaşanması durumunda ilgili kurumlarla iletişime geçilebilinir.

4. Başvuru için istenilen özgeçmiş ve transkriptiniz (not dökümü) online başvuru sistemine birleştirilmiş tek bir pdf dosyası olarak ve 3 MB büyüklüğü geçmeyecek şekilde yüklenmelidir.

5. İstenildiği takdirde en fazla 3 programa başvuru yapılabilir.

6. Başvuru ücreti tüm programlar için 200 TL’dir.

7. Başvuru ücretini doğrudan Denizbank Şubelerinden herhangi birine yatırmak isteyen adaylar 3010-796910-362 nolu hesaba ücretlerini yatırabilirler. Adaylar dekont açıklama kısmına mutlaka “TC Kimlik Numarası, Ad- Soyad”, “Lisansüstü program başvurusu” bilgisini yazmalıdır.

Başvuru ücretini EFT ile yatırmak isteyen adaylar ise ALICI ADI : BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ                                    (TL) TR650013400000079691000013 nolu IBAN numarasına ücretlerini yatırabilirler.  Adaylar dekont açıklama kısmına online başvuru sisteminde başvuru formu ekranında verilen “EFT KODU” ve “Lisansüstü program başvurusu” bilgisini yazmalıdır.

8. Başvuru Formunun çıktısı alınarak imzalanır ve kesin kayıt sürecinde mutlaka getirilir.

ÜCRET YATIRMADA YAŞANILAN SORUNLARLA İLGİLİ İDARİ ve MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞINDAN  ULAŞILACAK TELEFON NUMARALARI AŞAĞIDA BELİRTİLMİŞTİR

Tel: (312) 246 6666 Dahili: 6900 - 6901 - 6902 - 6903

Mülakat bilgileri sayfamızdan daha sonra ilan edilecektir

2018-2019 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU DOSYASINA ULAŞMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ...

BAŞVURU VE MÜLAKAT SÜREÇLERİNDEN SONRA KAYIT İÇİN GETİRİLECEK BELGELER AŞAĞIDA SIRALANMIŞTIR.

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

(TAM ZAMANLI ÖĞRENCİ)

1. Başvuru Formu Çıktısı

2. ALES Belgesi’nin (internet çıktısı), GRE veya GMAT Belgesi’nin aslı ve fotokopisi

3. Lisans diploması aslı ve fotokopisi (Doktora başvurularında Lisans ve Yüksek Lisans diplomalarının aslı ve fotokopisi de istenmektedir.) (Yurtdışı programlardan olması halinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ndan alınacak Denklik Belgesi ile birlikte).

4. Lisans not çizelgesinin (Transkript) aslı (Doktora başvurularında lisans ve yüksek lisans not çizelgeleri istenmektedir.) (Yurtdışı programlardan olması halinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ndan alınacak Denklik Belgesi ile birlikte).

5. Yabancı dil belgesi ibraz edecek adaylar için (yabancı dil belgesi aslı ve fotokopisi)

6. İki adet fotoğraf

7. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (arkalı-önlü)

8. Anlaşmalı Kurumlarda çalışıyor ise çalıştığına dair belge **

9. Askerlik Durum Belgesi’nin aslı veya onaylı fotokopisi (İlgili ise)

* Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 12.07.2018 tarih ve 75850160-104.01.01.01-E.53785 sayılı yazısı ile e-devlet üzerinden alınan belgeler kabul edilecektir.

* Anlaşmalı kurumlardan indirim alan öğrencilerimiz başka bir indirim hakkı talep edemeyecektir.

**Kurumsal anlaşmalarımız için http://sbe.baskent.edu.tr/kw/genel.php?id=37805 adresine lütfen tıklayınız

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

(ÖZEL ÖĞRENCİ)

1. Başvuru Formu Çıktısı

2. Lisans diploması aslı ve fotokopisi (Doktora başvurularında Lisans ve Yüksek Lisans diplomalarının aslı ve fotokopisi de istenmektedir.) (Yurtdışı programlardan olması halinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ndan alınacak Denklik Belgesi ile birlikte).

3. İki adet fotoğraf

4. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (arkalı-önlü)